Wat we doen

U bent hier

Projectbeheer

VBSC beschikt over een sterk team van projectleiders. Hun ervaring is wereldwijd verspreid over de 5 continenten en omvat alle soorten en moeilijkheidsgraden die een staalconstructie kan vormen.

Bij de projectleiding is alle beschikbare knowhow geconcentreerd die bij VBSC aanwezig is en die ten dienste staat van opdrachtgevers om hun uitdagende projecten te realiseren.

Engineering

Victor Buyck zet al jaren sterk in op de ontwikkeling en uitbreiding van haar eigen engineeringafdeling...

We kunnen klanten, architecten, ontwerpers en aannemers begeleiden tijdens de fases van voorstudie en voorontwerp. Daarnaast verzorgen we zelf de werkhuistekeningen en de montagestudie. Onze ingenieurs gebruiken de meest recente reken-, planning- en tekensoftware waaronder SCIA en TEKLA.

De werkstations zijn uitgerust met CAD-CAM en op die manier rechtstreeks gelinkt met de computers in de fabricage-afdeling. Via een interchange zijn onze ingenieurs ook verbonden met de klanten.

Fabricage

Op onze site in Eeklo beschikken we over 109.000 m², waarvan 38.000 m² overdekte productiehallen. Op de site Gent - Wondelgem hebben we nog eens 21.000 m² overdekte productieruimte op een terrein van 111.000 m². De hefcapaciteit in Eeklo bedraagt 80 T en in Wondelgem 150 T.

Bovendien beschikken we in Gent over een rechtstreekse verbinding met de Noordzee via het kanaal Gent-Terneuzen en de Ringvaart.

Met behulp van zelfrijdende platformwagens kunnen we extra zware staalstructuren tot 1500 T op pontons of schepen laden. Dat reduceert de totale productiekost aanzienlijk.

Met een totale productiecapaciteit van 30.000 ton per jaar is VBSC de grootste staalbouwer in België en één van de grootste in Europa.

Coating

Al onze productie-eenheden beschikken over automatische staalstraalmachines en verfspuithallen voor het conserveren van staal.

De temperatuurgecontroleerde verfwerkplaatsen zijn volledig geïntegreerd in het fabricageproces. Het verven gebeurt d.m.v. spuitpistolen met laag luchtverbruik.

We brengen zowel roestwerende als brandwerende coatings aan. Ook meer innovatieve applicaties zoals metalliseren en aluminiseren vormen voor VBSC geen probleem.

Onze schilders en inspecteurs zijn volledig ACQPA gekwalificeerd.

Montage

Victor Buyck beschikt over een uniek kenniscentrum op het domein van hoogbouw en bruggen.

Wij zijn gespecialiseerd in het off-site samenstellen van grote staalstructuren met modulaire systemen en concepten. Dat leidt tot een zeer efficiënte montage on-site.

De door ons toegepaste transport – en montagetechnieken voor grote en zware elementen vormen de sleutel tot het succes van onze projecten. De montage gebeurt voornamelijk door onze eigen monteurs, onder leiding en toezicht van onze werfleiders.

 

Wenst u meer informatie over onze activiteiten?